, 'opacity': false, 'speedIn': , 'speedOut': , 'changeSpeed': , 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': , 'height': , 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); })
Tilbud på dine forsikringer - nemt og hurtigt

Forsikringer: Kom sikkert ind i det nye år!

download (4)
Skrevet 28. november 2012

En festlig aften med alkohol og fyrværkeri kan være en farlig cocktail, når nytåret skydes ind. For mange ender en ellers hyggelig aften med et besøg på skadestuen, nogle med alvorlige skader. Antallet af fyrværkeriskader har ligget rimelig stabilt de sidste 5 år, med omkring 250 skader om året. Sidste år var antallet 231 hvoraf de 24 var alvorlige. Halvdelen af de sårede var under 18 år.

Når skaden er sket, forventer de fleste, at deres skade bliver dækket af en forsikring. Mange tror fejlagtigt, at det er nok med en familieforsikring, men den dækker kun skader på ting, fx en jakke, og andre personer. Hvis det er dig selv, der kommer til skade, skal du have en ulykkesforsikring for at få skaden dækket. Men hvis man håndterer fyrværkeriet forkert – fx. holdt en tændt raket i hånden, så dækker ulykkesforsikringen ikke. Hvis man bruger hjemmelavet eller ulovlig fyrværkeri er der heller ikke nogen dækning – og sidste år var ulovligt fyrværkeri årsagen til 10% af skaderne.

Man skal også passe på med, hvor meget man drikker, inden man slår sig løs med fyrværkeriet – forsikringen dækker nemlig ikke nødvendigvis, hvis man pådrager sig skader, når man er beruset. Men mister nemlig sin dækning, hvis der kan påvises en årsag mellem skaden og beruselsen. “Der sker ulykker hvert nytår, hvor personer kaster tændt nytårskrudt efter andre. Er den, der kaster, beruset, vil hans private familieansvarsforsikring ikke betale erstatning for skaden på det uskyldige offer. Det kommer den berusede til at betale af egen lomme” siger Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikring & Pension.

Her fra FlytForsikring skal der lyde følgende gode råd, som vi håber I tager med jer nytårsaften:

- Affyr kun godkendt fyrværkeri

- Brug altid beskyttelsesbriller – også selvom du kun ser på

- Gå aldrig tilbage til en fuser

- Opbevar dit fyrværkeri i en pose, hvis du går rundt; aldrig i lommer

- Kast aldrig fyrværkeri efter andre

- Bland aldrig alkohol og fyrværkeri

 

Rigtig god nytårsaften!

 

Skriv et svar