, 'opacity': false, 'speedIn': , 'speedOut': , 'changeSpeed': , 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': , 'height': , 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); })
Tilbud på dine forsikringer - nemt og hurtigt

De rigtige kort til kør-selv ferien

art_langd
Skrevet 11. februar 2013


Uge 7 og 8 er lig med vinterferie, og mange bruger ferien på kør-selv ferie. Uanset om ferien byder på skiferie eller soljagt, så er det vigtigt, at du har de rigtige kort med dig på ferien, da de rigtige kort på hånden kan være essentielle, hvis ferien ikke skal ende som et mareridt.

Det gule sundhedskort dækker almindelig lægehjælp og lægeordineret medicin, samt lægeordineret sygehusophold og behandling på sygehus på ferie og studieture op til en måned. Vær dog opmærksom på, at sundhedskortet kun dækker på almindelig sygehusklasse (hvis der er flere klasser) i det pågældende land, samt at nogle lande afviser det gule kort fra Danmark.

Det blå EU-sygesikringskort dækker midlertidige ophold på op til et år i EU-lande, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Kortet dækker udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. når det ikke er dækket af det gule sundhedskort, dog kun hvis behandleren er tilknyttet den offentlige sygesikring i det land du opholder dig i. Kortet giver dig ret til de samme ydelser og på de samme vilkår som borgerne i det land du opholder dig i, så du kan komme til at betale en del af behandlingen selv. Kortet dækker ikke planlagt behandling, hvis behandlingen er eneste grund til rejsen til det pågældende land, og dækker heller ikke behandling der med rimelighed kan vente til du er tilbage i Danmark.

Hverken det blå eller det gule kort dækker udgifter til hjemtransport – hvis du er nødt til at blive transporteret hjem før tid, eller på anden måde end planlagt. Det skal du dække via en rejseforsikring.

Det grønne kort viser myndighederne i udlandet, at din bil er ansvarsforsikret, og skal medbringes hvis du rejser udenfor EU. Hvis du rejser med campingvogn, trialer eller camplet, så er den dækket af din bils ansvarsforsikring. Det er ikke nødvendigt at medbringe det grønne kort i EU-lande samt Norge, Island, Schweiz, Andorra og Kroatien, men vi anbefaler alligevel, at man har det med. Vær opmærksom på, at nogle lande, eksempelvis Kosovo, slet ikke accepterer det grønne kort. Her skal man købe ansvarsforsikring ved grænsen, da man ellers risikerer at blive tilbageholdt eller fængslet indtil der fra Danmark stilles garanti for erstatning, hvis man har forvoldt en færdselsulykke med personskade.

Det røde kort er et servicekort om vilkårene for dækning på din kaskoforsikring, når du er i udlandet. Det er ikke i sig selv et bevis for, at bilen er kaskoforsikret, og det er heller ikke noget krav at kunne fremvise det røde kort ved et uheld. Forsikringen dækker i europæiske lande, i Rusland indtil Uralbjergene samt i Israel, Marokko, Tunesien, Tyrkiet og Iran. Hvis du kører med campingvogn, trailer eller camplet er den kun omfattet, hvis der også er tegnet kaskoforsikring på den. Hvis du har en iPhone eller Android telefon kan du downloade en app som hjælper med assistance i udlandet – husk at udfylde bruger- og køretøjsoplysninger inden afrejse – læs mere på (http://www.sos.dk/da/Consumer/DetRoedeKort/Mobil_applikation/index.html).

Skriv et svar